Victoria împotriva Stelei, cadoul pentru antrenorul Marian Constantin

Volei Municipal Zalău a câştigat şi cea de-a doua “finală” a “minicampionatului de şase”, reuşind să se impună miercuri seara cu scorul de 3 – 2 pe terenul Stelei, după ce formaţia din Capitală a condus cu 2 – 1 la seturi. Jucătorii zălăuani i-au făcut un cadou foarte frumos antrenorului Marian Constantin, care a împlinit vârsta de 52 de ani chiar în ziua meciului.
Zălăuanii au fost cei care au punctat mai bine în primul set, pe care au reuşit să-l câştige cu 25 – 22. Centrul Mihai Gheorghiţă nu a fost în „apele lui”, iar după primul set , antrenorul Bogdan Tănase l-a înlocuit cu Nicuşor Ghionea. Nici universalul Ciprian Matei nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, fiind înlocuit cu Răzvan Vâlcelean. Situaţia s-a echilibrat după parţialul secund, câştigat cu 25 – 23 de Steaua. Acelaşi rezultat s-a înregistrat şi în actul trei, iar formaţia din Capitală a preluat conducerea la seturi.
Voleibaliştii de la poalele Meseşului au vrut cu orice preţ să spele eşecul usturător din retur, când au cedat cu 0 – 3 pe terenul steliştilor şi au jucat mult mai bine în parţialul patru, pe care şi l-au adjudecat cu 25 – 16.
Situaţia s-a schimbat în debutul setului decisiv. Volei Municipal a comis o serie de erori la preluare, iar la 4 – 1 pentru Steaua, Marian Constantin s-a văzut nevoit să solicite întreruperea partidei. O cădere inexplicabilă în jocul Zalăului a făcut ca scorul să devină 8 – 2 în favoarea gazdelor în momentul schimbării terenurilor. Vicecampionii au avut, însă, o revenire spectaculoasă în final, egalând scorul la 14, după ce Steaua a avut patru mingi de meci. Cu moralul ridicat şi cu o dorinţă foarte mare de victorie, zălăuanii nu au mai putut fi opriţi până la final, câştigând cu 17 – 15 în tie-break.
„A fost un meci foarte greu, dar, cu cât e mai dificil cu atât e mai frumoasă victoria. Am pregătit foarte bine acest meci, pentru că ne doream foarte mult să spălăm ruşinea din meciul pierdut cu 0 – 3 în faţa Stelei, băieţii s-au mobilizat foarte bine şi îi felicit pentru evoluţie. Le mulţumim celor care au avut încredere în noi. Este o victorie importantă, dar trebuie să rămânem la fel de concentraţi dacă vrem să obţinem o victorie cât mai strălucitoare la final”, a declarat antrenorul Marian Constantin.
„După scorul înregistrat la final, pare un meci greu, însă, cred că am pierdut un punct astăzi. Totuşi, este o victorie importantă, care cred că va conta multîn lupta pentru titlu. Trebuie să abordăm toate partidele viitoare cu la fel de multă seriozitate, pentru a rămâne cu şanse reale în lupta la titlu”, a precizat libero-ul Adrian Feher.
Steaua Bucureşti: Almansa Jorge, Ciprian Matei, Mihai Gheorghiţă, Nemanja Cubrilo, Szabolcs Nemeth, Milan Peric şi Karakashev Petar – libero. Au mai evoluat: Alexandru Muscină, Răzvan Vâlcelean şi Nicuşor Ghionea. Antrenori: Bogdan Tănase (principal) şi Răzvan Roşu (secund)
Volei Municipal Zalău: Mahttias Valkiers, Adrian Gontariu, Răzvan Mihalcea, Vlad Cuciureanu, Karel Lintz, Leonardo Dal Bosco şi Adrian Feher – libero. A mai evoluat: Rareş Bălean. Antrenori: Marian Constantin (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)

Leave a Comment